Oticon Get е фамилија на слушни апарати од економска класа наменета за корисници со оштетен слух од полесен до тежок степен на оштетување.

Се базира на најновите аудиолошки концепти и обезбедува пријатен и јасен звук и оптимално разбирање на говорт.

Get modeli pokrivaju područje podešavanja do 6.5 kHz na 4 kanala, i omogućavaju formiranje 4 različita programa rada.

Get моделите покриваат подрачје на подесување до 6.5 kHz на 4 канали, и овозможуваат формирање на 4 различни програми за работа.

Моделот Get е достапен како во стандардни задушни (BTE I BTE Power ), така и во канални варијанти (CIC, CIC POWER, ITC, ITE).

Get BTE моделот овозможува користење на тенки цевчиња (Corda 2) и силиконски уметок наместо индивидуални протези, со што се намалува чувството на затнатост на увото и дава дискретно и удобно искуство во слушањето.

Моделот дава можност за бирање помеѓу 3 различни мода на дирекционалност (Surround,Split,Full) со што се ублажува позадинската бучава и се прилагодува на индивидуалните потреби на коисникот.

Напредниот систем за ублажување на позадинската бучава (Noise Management) кој е заснован на модулациите, го прави говорот подостапен за корисникот во различни звучни опкружувања.

Во понудата се на располагање 7 бои на куќишта изградени од биокомпатибилни материјали.